تریاژدر بحران و بلایا
مانور آموزشی تریاژ و انتقال مصدومین در تاریخ سه شنبه 11/07/1391 در مشهد مقدس برگزار میگردد و پایگاههای 13عدل خمینی ، 43ترمینال، 24امدادی، 8سیدی و پایگاه28 طرق ودیگر امبولانسهای وضعیت بحران در این مانور حضور دارند همچنین در این مانور دانشجویان کارشناسی ناپیوسته فوریتهای پزشکی نیز حضور فعال خواهند داشت .
در این زمنه بر آن شدیم تا با تهیه جزوه ای آموزشی قدمی هرچند ناچیز در جهت ارتقاء سطح دانش همکاران و دانشجویان عزیز برداریم.
دانلود جزوه تریاژ در بحرانها و بلایا
واريکوسل چيست؟
بیضه عضو جنسی مردان است که درون آن اسپرم سازی صورت می گیرد. به علت این که درجه حرارت محیطی که اسپرم سازی در آن صورت می گیرد باید پایین تر از درجه حرارت بدن باشد (زیر 35 درجه)، برای همین بیضه ها در دو کیسه به نام اسکروتوم در خارج بدن قرار گرفته است. این دوکیسه توسط دو عضله بنام کروماستر در دو طرف تنظیم شده و با تغییر درجه حرارت محیط این دو عضله بیضه ها را به بدن نزدیک و دور می کند. یعنی در محیط های سرد کیسه بیضه ها کوچک شده و کاملا به بدن نزدیک می شود و در محیط های گرم کیسه بیضه ها بزرگ شده و از بدن دور می شود. بیضه ها توسط عروق شریانی و وریدی تغذیه می شود .
واریکوسل یا واریس بیضه به بزرگ شدن و پیچ دار شدن ورید های بیضه گفته می شود. این بزرگ شدن و پیچ دار شدن ورید ها علل مختلفی دارد. واریکوسل بیشتر در سمت چپ می باشد. به علت خونرسانی بیضه چپ به ورید کلیوی و موقعیت آناتومیکی وریدهای سمت چپ اصولا مشکلات بیشتری نسبت به بیضه سمت راست دارد و عوارض واریس و ترومبوزهای (لخته های) وریدی در سمت چپ بیشتر است.
برطبق یک پژوهش انجام شده درمورد بروز واریکوسل در مشاغل مختلف توسط موسسه تبیان طب در سال 90 ، بالغ بر 75 درصد از پرسنل اورژانس بدلیل ایستادن های طولانی و انجام کارهای سنگین در حین انجام کار به درجات مختلفی از واریکوسل مبتلا بودند ، که فقط حدود 10 درصد آنان از بیماری خود اطلاع داشتند و از این حیث پرسنل اورژانس 115 رکوردار بودند .
.c.p.r موفق
در غروب جمعه 23/04/91 با تلاش پرسنل پایگاه عدل خمینی(ساعدی ، کاظمی ) و با یاری خداوند متعال ، جوان 27 ساله مشهدی که از تنگی نفس و chest painشاکی بود و در حین انتقال به بیمارستان قائم (عج) دچار ایست قلبی تنفس شده بود با احیای به موقع و مناسب و انتقال سریع به بیمارستان امام رضا (ع) به زندگی برگشت و بعد از 12 ساعت بیمارستان را ترک نمود و به آغوش خانواده اش بازگشت .
ترومبوز ورید عمقیDVT اورژانس خطرناک بیماریهای داخلی |
||
![]() ![]()
بيماري است كه در اثر تشكيل لخته خون در يك وريد عمقي (معمولا پشت ساق پا يا جلوي ران ) به وجود مي آيد.
با تشكيل لخته و افزايش حجم آن وريد ممكن است مسدود شود اگر لخته خون جدا شده و به مويرگ هاي ريه برسد مي تواند بيماري كشنده آمبود ريوي و... را ايجاد كند.
علل عمده بيماري ترومبوز وريد عمقي: بيهوشي, عمل جراحي و بي تحركي هاي ناشي از آن ,آسيب ديواره عروق و مشكلات انعقادي مي باشد.
در صورت اختلال ارثي انعقادي , چاقي , بارداري , سابقه قبلي ابتلا به DVT و افزايش سن ريسك ايجاد آن افزايش مي يابد.
بقیه در ادامه مطلب
|
گرمازدگی و درمان آن
گرمازدگی چیست؟
گرمازدگی موقعیتی حادّ و تهدید کننده زندگی است که در این حالت سیستم تنظیم کننده دمای بدن ، به دلیل قرار گرفتن طولانی مدت در هوای گرم یا تولید بیش از حدّ گرما در بدن و یا وجود هر دو حالت ، از کار می افتد.درحالت گرمازدگی بدن نمی تواند گرمای اضافی خود را دفع کند، در نتیجه دمای بدن خیلی افزایش می یابد که می تواند اندام های اصلی را تخریب کند.
آمبولی ریوی چیست و چه علائمی دارد ؟
آمبولی ریوی عبارت است از انسداد شریان ریه توسط جسمی خارجی که در خون وجود دارد . در اثر این عارضه اکسیژن کافی به شش ها نمی رسد .
خطرناکترین عارضه ایجاد شده براثر تشکیل لخته های وریدی کنده شدن لخته می باشد. لخته کنده شده از طریق سیاهرگ های بزرگ و پس از عبور از حفره های راست قلب وارد سرخرگ ریوی شده ودر این سرخرگها گیر کرده و منجر به انسداد آنها می شود.
شکستگی لگن
![]() |
لگن بزرگترین ساختار یکپارچه استخوانی بدن است. این ساختمان مهم، نیروی وزن تنه را بین دو اندام تحتانی تقسیم میکند. لگن حاوی ارگانهای مهم گوارشی، تولید مثل و ادراری است و عروق و اعصاب مهمی از آن عبور کرده و به اندامهای تحتانی میرسند.
دردهای ناحیه لگن و تغییر شکلهای ساختار استخوانی آن و آسیبهایی که میتواند به دنبال ضربات شدید به آن وارد شود از جمله مهمترین علل مراجعه بیماران به دلیل مشکلات لگنی به پزشک است.
دانلود جزوات ارائه شده موجود در ترم 1 کارشناسی ناپیوسته فوریتهای پزشکی-مشهد